Woensdag 30 juli. Kwa-Mbili Game Lodge in Thornybush Private Game Reserve.

Om zes uur gewekt. Het was koud. Snel aangekleed en om half zeven zaten we in de jeep. Dit keer fijn voorin. Dan zie je het allemaal net wat beter.
Ook nu weer eerst impala’s. Onze gids was op zoek naar de “katachtigen”. Die wilde iedereen graag zien. Bij een bruggetje was een luipaard gesignaleerd. Stil bleven we daar staan en opeens vloog hij vanonder de brug door de droge beekbedding de struiken in. Een flits en weg was hij. Maar we hadden hem gezien.
Niet lang daarna kwamen we bij een plekje waar twee luipaarden lagen. Ééntje vloog meteen weg, maar de ander bleef gewoon liggen. Zo nu en dan ging hij zitten, keek om zich heen, vond het wel veilig en ging weer liggen. Ongelooflijk, we konden hem bijna aanraken. Wat een prachtig dier. Grote zwarte vlekken en blokjes bij de hals.
Toen we ook nog stil bleven staan bij twee leeuwen, die gewoon langs de kant van de weg lagen te slapen, was onze ochtend helemaal goed. Het was niet te geloven. Als we uit zouden stappen, zouden we er bijna bovenop staan. Het interesseerde hen niet. Soms ging er één oog open, keek even en sliep dan gewoon weer door.
Op de terugweg naar de Lodge zagen we bij een pool op de oever moeder en kind nijlpaard. Prachtig. Bij moeder op de rug zaten allemaal vogeltjes om de insecten bij moeder te verwijderen. De yellowbilled en redbilled oxpeckers. Even later verdwenen moeder en kind in het water en voegden zich bij hun soortgenoten. Op een grote kale tak zat een gier, precies als uit de strip van Olie B.Bommel.
Wat een prachtig begin van de morgen.
Terug genoten van een prima ontbijt.

Egyptische gans
Egyptische gans

Gier
Gier

Impala
Impala

Impala2

Leeuwen
Leeuw1

Leeuw2

Leeuw3

lilacbreasted roller
Lilacbreasted roller

Luipaard
Luipaard1

Luipaard2

Luipaard3

Luipaard4

Luipaard5

Nijlpaarden
Nijlpaard1

Nijlpaard

1 reactie

  1. Gerrie

    Ha mensen in het verre zuiden,
    Wat een prachtige vakantie hebben jullie en wat maken jullie een mooie foto’s van al die prachtige beesten. Voor mij is die impala met die roodgesnavelde vogeltjes helemaal top. Ik ben jaloers. 🙁
    Als jullie terug zijn, heb je vakantie nodig om bij te komen van alle indrukken.
    Geniet er nog van!
    Groeten van Adri en Gerrie Ruis

© 2024 Kamperen in Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑