Dinsdag 29 juli, van Polokwane naar Kwa-mbili Game Lodge in Thornybush Private Game Reserve, dichtbij Kruger Park.

Er weer er vroeg uit. Niet omdat we veel kilometers moeten rijden, maar omdat we om twee uur in de Lodge moeten zijn voor de lunch met aansluitend de game-drive.
We rijden eerst nog een stuk door Polokwane, wat een drukke stad.
Maar al snel zijn we de stad uit en klimmen we richting het Kruger Park. De omgeving wordt weer veel mooier. We zien bananenplantages, sinaasappelvelden en mangoboomgaarden.
In de verte zien we de contouren van de Drakensbergen.
Als we de eerste poort van het poort door zijn, zien we een civet. Een prachtige zwart wit gevlekte lange kat. Een prachtig beest.
We draaien het Thornybush Private Game Reserve in. Een giga privé park met verschillende lodges. Onze Lodge is heel kleinschalig met niet meer plaats dan voor 10 personen. Ze hebben drie “Prins Bernard” tenten en drie kleine huisjes.
We worden opgewacht en verwelkomd met een drankje en een warm handdoeken om ons op te frisser.
Daan gaan we naar onze tent. We hebben eerlijk geloot wie in de tent gaat en wie in het huisje. Eddy en Willy wonnen en kozen voor de tent.
Het is er in eerste instantie koud, maar het went snel. De badkamer is ” buiten”. Dat wil zeggen, wel een muurtje van houten paaltjes er omheen maar geen dak. Een beetje koud, dat wel.
Na een prima lunch de jeep in voor onze eerste echte jeepsafari.
We zitten achterin en schudden alle kanten op. We gaan over paden, die hobbelen en bobbelen.
Eerst zien we de gebruikelijke impala’s en kudu’s.
En dan hebben we mazzel, we zien een leeuw. Onze chauffeur is een ware kunstenaar en rijdt dwars door bosjes, zodat we er heel dichtbij komen. De leeuw kijkt op noch om naar ons en slaapt gewoon door. Zo nu en dan opent hij een oog en slaapt weer verder. Wonderlijk eigenlijk, we staan er nog geen twee meter vanaf.
Even later hebben we weer mazzel. Een grote witte neushoorn steekt de weg over en meteen rijden we de Bush weer in om hem goed te kunnen zien. En dat kunnen we. Wat een gigantisch beest. Hij laat zich even fotograferen en vindt het dan welletjes en verdwijnt sneller dan gedacht van zo’n groot beest, de bossen in.
Helaas zien we verder niets meer, wel rijden we nog een keer langs het plekje van Marvin, zoals de leeuw genoemd werd. Het is al een oude leeuw, zo’n 12 jaar oud. Hij ligt nog steeds op zijn plekje en laat zich gewoon heerlijk fotograferen. Hij heeft genoeg te eten gehad en heeft alleen nog behoefte aan slaap.
Terug wacht ons het diner.
In een beschut rondje, maar in de open lucht, is in het midden een gigantisch vuur gemaakt met daar omheen drie tafels met stoelen. Alles keurig gedekt en verzorgd. We hebben een soepje vooraf, boerenwors en lamscotelet en wat groente met dessert brownies.
De cotelet was niet zo bijzonder, maar over het geheel wel lekker gegeten.
Nog even een wijntje gedronken en om negen uur naar bed.

Civet
Civet

Thornybush
Thornybush

Go-a-way bird
Go-a-way bird

Impala
Impala

Neushoorn
Neushoorn1

Wildebeest
Wildebeest

Drankje
Drankje

Marvin de leeuw
Marvin1

Marvin2

Marvin3

Jakhals
Jakhals

Dinner
Restaurant

1 reactie

  1. a.naafs

    Geweldig hoor, komt me bekend voor! Alleen hadden wij aan de rand van het Krugerpark een echte badkamer. Wij zijn dus niet zulke globetrotters als jullie!

© 2024 Kamperen in Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑