Van Johannesburg naar Kaapstad

Zondag 18 oktober

Eerst vandaag naar Kaapstad. Daar leveren we onze 4×4 auto in en gaan we de laatste dagen verder met een gewone luxe personenauto.  Het laatste stukje vakantie in Zuid-Afrika zullen we doorbrengen in Kleine Zalze. Daar hebben we een lodge aan de rand van wijnvelden en grenzend aan een golfbaan. Het inleveren van de 4×4 gaat gelukkig zonder problemen, maar die is er wel bij de luxe auto. We hebben veel te veel bagage. Dat wil niet in zo`n klein autootje. met veel pijn en moeite krijgen we alles in een Renault Duster. Het is wat behelpen achterin met tassen op schoot en naast ons, maar het lukt.
We rijden naar Stellenbosch door een wederom prachtig landschap en naar kleine Zalze rijden we door de wijngaarden. De lodge ligt op een prachtige plek, op een heuvel omringd door wijngaarden en de golfbaan.
We bespreken meteen de golfbaan voor maandag en het diner voor de avond in het kleine restaurant. Kleine Zalze heeft twee restaurants, een wat eenvoudiger en een wat sjiekere.  Een van de beste van Stellenbosch, maar deze is op zondag gesloten.
We eten er prima.

 

_7D_6218 _7D_6243 P1010717 P1010719

 

 

One Response