Vrijdag 25 juli. Vandaag de Victoria Waterfalls

Om half acht met een privé busje naar de watervallen. Bij de grens met Zimbabwe krijgen we voor 30 dollar een prachtige visum in ons paspoort. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
Na 60 km bereiken we de watervallen. In de verte zie je de wolken waterdamp al opstijgen. De watervallen zijn gigantisch, over een heel breed oppervlak valt het water met donder en geweld zo’n 100 meter een nauwe kloof in. Het water spat omhoog en in een mum van tijd ben je doorweekt, ondanks de poncho’s. Maar dat is geen punt, want het is al weer behoorlijk heet en de kleren zijn dan ook zo weer droog.
Na een geweldige lunch in het Victoria Falls Hotel, rijden we naar de brug. Deze brug, gebouwd al in 1905 overspant de kloof van de watervallen met de rivier de Zambezie en is tevens de verbinding Zambia met Zimbabwe.
Verder dan de brug mogen we niet. Jammer we hadden graag nog een stempeltje Zambia in ons paspoort gehad.
Midden op de brug kun je bungee jumpen en daar had Bart zich al op verheugd. Dat ging hij doen. Met een geweldige schreeuw dook hij een diepte in van 111 meter!!! We zien hem op en neer zwiepen en dat met zijn hoofd naar beneden. Henriette en ik vinden het afschuwelijk en ik ben blij dat Eddy niet zo moedig is!
Bart vond het prachtig en na een t-shirt en een certificaat en $ 135,00 lichter, komt hij zeer voldaan bij ons weer terug.
Onze chauffeur rijdt nog naar een baobab boom. Deze is 18 meter in doorsnee en tussen de 1000 en 1500 jaar oud. Henriette en ik zijn op de foto nauwelijks nog terug te vinden. Zo gigantisch is deze.

Victoria falls 2

Victoria falls 1

Victoria falls 3

Victoria falls regenjassen

Victoria falls 4

Victoria Falls Hotel in Zimbabwe
Victoria falls Hotel

Victoria falls Hotel 2

Bart1

Gewicht en volgnummer worden op de arm geschreven.
Bart2

Bart3

Bart4

Klik hier voor de sensationele bungee jump van Bart: http://youtu.be/sFYmb2w6smE

3 reacties

  1. Else

    Jammer dat het eten afzien was. Hahahaha. Ziet er goed uit!

  2. Else

    Wat een moed van Bart. Petje af hoor.

  3. Arjan

    Hoi Bart,

    eerst zie ik een foto van Bart met een Nico Oudshoorn baardje . En daarna een grandioos staaltje lef. De vakantie doet heel wat met je volgens mij 🙂

    geniet er nog even van allemaal!

    groetjes
    Arjan

© 2024 Kamperen in Afrika

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑