Van Johannesburg naar Kaapstad

Maandag 5 okt.

Na een redelijk goede nachtrust, op tijd eruit. Al weer! 😟😟😟😟 Zes uur.  Keurig op tijd staan we om kwart voor acht klaar voor de walvistocht. Maar helaas: de tocht gaat niet door vanwege een te hoge zee. De zee gaat te keer en de golven gaan te hoog voor een bootje met 10 man. Echt balen, maar het is niet anders. We krijgen ons geld terug en we gaan maar eerst eens koffie drinken. Daarna gaan de mannen op het terras verder met internet voor het sturen van foto’s en verhaaltjes.
Ondertussen halen Henriette en ik de boodschappen en neuzen nog eens wat rond in St. Lucia.
Maar echte leuke dingen hebben we niet gezien.
Dan op weg naar Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve.
Een kort ritje van 55 km.
Bij de ingang van het park werd ons geadviseerd om eerst noordelijke de weg te nemen naar Hilltop Resort. Het is een prachtige weg en gaat vrij steil omhoog. Onze auto kan het nog nauwelijks trekken. Bart moet terug in zijn één anders komen we niet boven. In een slakkengangetje bereiken we Hilltop. Het restaurant ligt er prachtig en we genieten van het uitzicht. Verder nu richting ons kamp, Mpila Resort. Hier hebben we een safari tent.
Maar eerst moeten we zelfs in de 4×4 om boven te komen. We zijn blij dat we eindelijk in het resort aankomen.
We hebben elk een safaritent met aparte keuken. Alle kastjes zijn voorzien van slot en grendel. Ook de ingang van de keuken is voorzien van een groot slot. Nog geen vijf minuten later is het waarom hiervan volledig duidelijk. Uit het niets zijn we opeens omringd door apen. Ze zitten echt op ons eten te loeren. Terwijl één van ons de keuken bewaakt, haalt de ander de spullen.
We koken zelf in de keuken.
We eten prima, gebakken aardappels, stukje boerenwors en een stukje bief met sla.
Als we heerlijk op ons terras nog een wijntje drinken, zien we tot onze grote verbazing een gevlekte hyena voorbij komen. Zo dichtbij hebben we dit beest nog nooit gezien, maar voordat we van onze verbazing zijn bekomen, is ie in het dichte struikgewas verdwenen.
In de tent, maken we ons bed op met elk een klamboe. Dit is ook echt nodig, het stikt van het ongedierte.
Grote motten, sprinkhanen en vliegen. Ben er niet erg van gecharmeerd.
Gauw onder de klamboe het bed in.

 

_7D_5335 _MG_6417 P1000750 P1000751

Comments are closed.