Van Johannesburg naar Kaapstad

Dinsdag 6 oktober

Wat een nacht. Eerst horen we het gebrul van de hyena en allerlei andere niet thuis te brengen geluiden, we zijn echt in de rimboe met wilde dieren om ons heen. Alleen de olifant kan niet bij de tenten komen, de rest van de dieren wel. Dan om vier uur wakker van gefladder om mijn hoofd. Brrrr. Motten zwermen om mijn hoofd. Afschuwelijk! Hadden die al in bed gezeten? Ik ren al gillend uit mijn bed. En Ed lacht zich rot! Nou hij mag in mijn bed. Ik ga wel in de zijne! 😜😜😜😜
Zo gezegd, zo gedaan. Slaap daarna gelukkig door tot half acht.
Tijdens het ontbijt worden we al weer omringd door apen. Ze zijn echt ontzettend brutaal en zitten nog geen drie meter van ons af. Eerst is het nog wel leuk, maar ze komen steeds dichterbij. Net als we ons af zitten te vragen of we het restje komkommer nog mee zullen nemen, is de komkommer al weg. Zo vlug, ongelooflijk, heeft een aap het te pakken. En gaat er mee vandoor.
Als Henriette en ik onze etenswaren in de auto willen pakken, staan er opeens drie apen achter ons. Ze zijn aardig agressief en één benadert ons op nog geen meter en staat op zijn achterpoten, het lijkt alsof hij ons aan wil vallen. We schrikken ons een hoedje en staan te bibberen op onze benen. We schreeuwen, gillen, zwaaien met theedoeken, maar het helpt niet. Alleen als we met een steen gooien, verdwijnt hij een paar meter van ons af. Zo snel als we kunnen, gooien we de boel in de auto. Wegwezen hier.
Vandaag moeten we ongeveer 300 km rijden. Eerst volgen we nog een prachtige route door het park. Wat een landschap, geweldig. Echt savanne. We zien aardig wat neushoorns en kuddes kudu’s.
Als we bij de uitgang komen, wordt ons gevraagd of we de Big Five wel hebben gezien. We antwoordden dat we helaas geen leeuwen hebben waargenomen. We moeten even terug naar paal 28.  Daar moeten ze zijn. En inderdaad langs de rivier ligt een mannetje en twee vrouwtjes. Met het blote oog niet goed te zien, maar ze liggen er wel. Onze dag is helemaal goed!
Nu doorrijden naar Nxala Ranch. Hier hebben we een B&B. We zijn benieuwd.
Onderweg wisselt het landschap van Europese bossen, naar savanne en landbouw. Wat een land.
Zo’n uurtje voordat we bij de B&B zouden zijn, werden we gebeld door de eigenaresse. 6 km voor het huis moeten we een brug over, maar de brug wordt gerepareerd en daar kunnen we niet overheen. We moeten door de rivierbedding. Geen probleem met onze 4×4.
Na wat wildroosters te hebben overgestoken, komen we dan bij de brug in reparatie.
We moeten echt door de rivier. Gelukkig zit er weinig water in en komen we zonder kleerscheuren over het water en de rotsen.
Het huis ligt ver van de bewoonde wereld, echt in the middle of nowhere.
We weten niet wat we zien als we aankomen. Wat een prachtige Lodge. We kunnen kiezen uit vier slaapkamers, allemaal even mooi met een prachtige badkamer. Het huis is omringd door een prachtig park en een vijver. We horen en zien allerlei vogels, vooral een bepaalde gele soort. Die zagen we in de parken sporadisch en hier met tientallen tegelijk!
Hier kunnen we ons verder vandaag wel vermaken!

 

_7D_5347 _7D_5378 _7D_5393 _MG_6424 _MG_6431 P1000753 P1000758 P1000872 P1000905

3 Responses