Van Johannesburg naar Kaapstad

Vrijdag 9 oktober

Rustig aangedaan. Vandaag een rit van 120 km voor de boeg. 😀😀
Via een goed geasfalteerde weg, rijden we richting Golden Gate National Park. Halverwege echter, houdt de mooie weg op en krijgen we een omleiding. Het is alsof we terug zijn in Namibië. Grafel en hoe! Het stuift verschrikkelijk en de weg is soms niet te zien. Maar ook dit houdt een keer op en krijgen we weer een goede weg. Wat dat betreft zijn de wegen in Zuid-Afrika heel wat beter dan in Namibië, maar hebben wel vaak potholes. Grote gaten in de weg. Het blijft goed uitkijken tijdens het rijden.
We rijden door een prachtig landschap met links en rechts tafelbergen en rotspartijen.
Onze camping, Glen Reenen Rest Camp ligt midden in de bergen.
Het is een eenvoudige maar rustige camping. We vinden een prima plek en installeren ons. Daarna een klein wandelingetje naar het hotel. Daar hebben ze WiFi en kan Eddy verder met zijn reisblog. We lunchen er meteen. Hoeven we vanavond niet te koken.
Terug bij de camping, begint het wat te betrekken. Het lijkt of er onweer op komst is. Zijn we niet blij mee! 😨😨😨
We ontdekken een soort prieeltje, iets verder op de camping. Daar zouden we goed onder kunnen zitten bij regen. Want als het regent hebben we geen enkele schuilmogelijkheid dan in ons kleine tentje. En daar kun je eigenlijk alleen maar in liggen. Verhuizen dan maar? Tentjes opgeklapt en naar het prieeltje gereden. Konden we in ieder geval schuilen. Uiteindelijk kwam er niet meer van dan een paar regendruppels en wat gedonder in de verte.
Konden we ook nog een wandeling maken naar een topje waar je een prachtig uitzicht had op de golden Gate. Twee gigantische zandstenen rotsformaties, die een soort poort vormen naar een vallei. Bij zonsondergang krijg je prachtige kleuren op de rotsformaties.
Na een wijntje en een toastje op tijd naar bed.

 

_7D_5511 _7D_5517 _7D_5527 _7D_5528 _7D_5542-Pano _MG_6491 _MG_6507 _MG_6517 _MG_6589

Comments are closed.