Costa Rica

Maandag 8 januari

Om zes uur staan we klaar om opgehaald te worden. We worden naar een vogelplatform gebracht. We hebben deze gehuurd voor drie uur. Vroeg in de ochtend is het de beste tijd om vogels te spotten, vandaar dat we om half zes al naast ons bed stonden.

We krijgen een ontbijtpakketje en koffie mee en daar gaan we hoog de bergen in.

Het is een prachtige plek, een waar vogelparadijs.

En netjes verzorgd, met toiletten, aanrechtje en stoelen.

Overal hangen bakken met bloemen en speciale bakken met zoet water voor de kolibries.

Ook bepaalde standaards waar bananen en papaja’s aan worden gespietst. Hier komen heel veel vogels op af. De kolibries zijn bepaald niet schuw en vliegen langs ons heen naar hun voedsel.

Overal is wel wat te zien, spechten, een bepaald soort merel, gieren op een tak en in de lucht, de blauwe pitpit, de prachtige red-headed Barbet, een groen, geel en rood vogeltje, de groen/gele Chlorophomia en de collared Redstart, mooi geel, zwart vogeltje.

We vermaken ons prima en de drie uur wordt 7 uur. Wat een heerlijke plek. Bart en Henriette gaan met de auto mee naar benden en Eddy en ik lopen. Het weer is een beetje aan het betrekken en zo nu en dan miezert het.

Maar onze dag kan niet meer stuk.

We hebben van gisteravond geleerd en zitten dit keer om zeven uur aan tafel. Het eten is heel wat beter en er is meer keus.

We laten het ons weer prima smaken.

Om negen uur liggen we al in bed, het was een lange dag geweest en morgenvroeg moeten we om vijf uur al op voor de Quetzal Tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *