Costa Rica

Zondag 7 januari

Het eerste stuk naar het regenwoud van SAN Gerardo de Dota gaat over een goed geasfalteerde weg. We rijden weg in een heerlijk zonnetje, maar hebben een fleece in onze rugzakjes, we gaan namelijk over het hoogste punt van CR, nl. Cerro de la Muerte, 3000 meter hoog. De berg zelf is 3490 meter.

En het wordt steeds kouder, van 30 graden zakt de temperatuur naar 18!

Na het hoogste punt slaan we af en komen op een wat minder goed geasfalteerde weg. Hij zit vol scheuren en gaten. Na nog een afslag houdt de redelijk goede weg echt op en krijgen we een smal, steil, bochtig en niet geasfalteerde weg. Iedereen rijdt voorzichtig. De afgronden zijn niet mals en de weg echt smal. Hoe hier iemand nog moet passeren?

Het begint een beetje op dangerous roads te lijken. Alleen gillen wij niet zo als de dames op tv. Gelukkig hebben we weinig tegenliggers en alles gaat goed. Bijna aan het eind van de weg komen we bij ons hotel, Savegre Hotel, aan.

Mooi hotel met een prachtige tuin. Meteen vallen de fotografen op. Bijna iedereen loopt hier met grote toeters. Het is hier een paradijs voor vogelaars.

Ook veel Engelsen met alleen kijkers, zij noteren elke vogel die ze zien.

We hebben een prachtige kamer met zelfs een zitje en een bureautje. Wat een luxe!

Helaas is het weer verslechterd en is het gaan regenen.

Gelukkig zitten we hoog en droog in ons huisje en vermaken we ons met lezen, verslag schrijven en foto’s uitzoeken.

Het diner is wat teleurstellend. Het is buffet en we zijn aan de late kant. Er is veel op en heeft erg lang opgestaan. Morgen maar wat eerder eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *