Costa Rica

Woensdag 10 januari

Vandaag terug naar SAN José. Het einde van de vakantie nadert. Nog twee daagjes en dan stappen we vrijdagmorgen om negen uur in het vliegtuig.

Maar vandaag gaan we nog even genieten van dit prachtige land.

We moeten weer terug over het smalle, bochtige, hobbelige weggetje.

Weer langs diepe afgronden. Weer is het dangerous roads! 🤢🤢🤢🤢🤢

We durfen bijna niet naar beneden te kijken, het is echt heel steil.

Maar na 9 km komen we op een betere weg en is het ook minder steil, gelukkig.

We rijden door een een wat kaler landschap. Er is hier veel gekapt voor landbouw en veeteelt.

Het begint een beetje op Oostenrijk te lijken, alleen hebben de koeien hier geen bellen om hun nek.

Onderweg komen we vlak langs de vulkanen Turrialba en de Irazu.

De Turrialba is een paar dagen geleden uitgebarsten. In ons hotel konden we de de zwavel nog ruiken en de asregen in de lucht voorbij zien komen.

Nu we nog dichterbij komen, zien we hoge wolken oprijzen. Daar kunnen we en mogen we niet naar toe. Maar wel naar de vulkaan Irazu. Deze is 3430 meter hoog en de hoogste vulkaan van CR. En tevens de meest actieve, historisch gezien.

We rijden langs “alpenweiden” en grazende koeien weer slingerend omhoog.

Bij een platform kunnen we al één van de kraters zien. Irazu bestaat uit 5 kraters, maar slechts één ervan bevat een grasgroen meer. Als de zon er op schijnt, wordt het meer zelfs blauwig.

We rijden wat verder en komen op een parkeerplaats.

Vanaf de parkeerplaats lopen we over een soort asvlakte en kunnen dan 300 meter diep naar beneden kijken in de 1 km brede krater.

Het is adembenemend mooi! Een maanlandschap met een groen meer.

Na het nemen van veel te veel foto’s gaan we weer verder.

We komen in de buitenwijken van SAN Jose. Wat een drukte. We hoeven maar 15 km te rijden naar ons hotel, maar het is zo druk en we staan zo vaak in de file, en dat ‘s middags om half drie, dat we er twee uur over doen om bij ons hotel te komen. Waar klagen we in Nederland nog over?

We rijden door smalle straatjes met winkeltjes, huizen en garages. Het is een complete achterbuurt. Waar komen we in vredesnaam terecht?

Het blijft maar druk, er komt geen eind aan. We zien dat we over 500 meter bij ons hotel zullen zijn. Maar dat kan helemaal niet. Waar moet dat dan toch zijn?

En ja hoor, we zien het bord: Hotel Trapp Family Country Inn.

Onze verwachtingen zijn gereduceerd tot nul. 😳😳😳😳😳😳

We rijden een zandweggetje in en komen bij een dichte poort. Deze wordt geopend door een soort portier. Als we verder rijden, geloven we onze ogen niet.

In een mooi groen park ligt een prachtig gebouw. Een soort landhuis. Een oase van groen in een gigantisch drukke stad. Onvoorstelbaar.

Het zijn twee gebouwen. Één is receptie met een overkapt restaurant, in het andere zijn 8 kamers gevestigd. De kamers zijn ruim met een prima badkamer en een mooi overkapt balkonnetje.

We kijken uit op het zwembad en de prachtige tuin.

De enige stilte wordt verstoord door opstijgende of dalende vliegtuigen. We zitten anderhalf kilometer van het vliegveld. Het gekke is, dat het niet eens echt storend is.

We genieten van een lekker wijntje en ook het eten is prima.

Morgen zullen we hier de dag luierend doorbrengen en worden we vrijdag om zes uur opgehaald voor transfer naar het vliegveld.

En dan eindigt onze prachtige vakantie door een wonderschoon land.

Costa Rica is een land voor natuurliefhebbers, het heeft een scala aan flora en fauna. Het land heeft tientallen natuurparken waar de flora en fauna beschermd is. En dat is hard nodig. Veel grond wordt ontbost voor veeteelt en akkerbouw. Daardoor neemt de populatie van bijv tapirs en poema’s af.

Bergketens en bossen domineren het land. Het land heeft meer dan twaalf verschillende habitats, van nevelwoud tot wetlands.

De bevolking is allervriendelijkst en je voelt je overal welkom en heel veilig.

Kortom een land waar je prima zelf je vakantie kunt organiseren en met een huurauto het land kunt gaan verkennen.

We danken iedereen voor het meebeleven van onze vakantie en de leuke reacties.

Ondertussen worden de plannen voor een nieuwe vakantie al weer gemaakt. Wie weet waar we jullie de volgende keer op kunnen “trakteren”.

Buenos dias.

Bart en Henriette

Eddy en Willy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *