Van Johannesburg naar Kaapstad

Zondag 11 oktober

Het bleef gisteravond maar stormen en we waren  blij dat we niet hoefden te koken in de zandstorm. Het zou een knarsetandende maaltijd geworden zijn. 😖😖😖😖
Het “restaurant” had één menu voor 135 rand. We kregen pompoensoep, t-bone steak, koolsla en zoete aardappelpuree, toetje: chocoladecake met custardsaus.  Al met al helemaal niet slecht. En dat voor 10 euro.
Met nog een wijntje even bij het vuurtje gezeten en toen op tijd naar bed.
Om vier uur begon het gekraai van hanen, geblaf van honden en het gekrijs van de ibissen,  tegen half zes werden we opgeschrikt door Zulumuziek. Een groepje van ongeveer 10 man liep al dansend en zingend door het dorp en langs de camping.
We waren nu wel echt klaar wakker en besloten om maar op te staan. We hadden vandaag toch een lange rijdag voor de boeg. Zo’n 480 km.  Dat kwam dus eigenlijk wel goed uit.
De storm was gelukkig gaan liggen en we konden zonder zand te happen ontbijten.
Om half acht op weg. De zon was al weer goed aanwezig en we konden eindelijk de omgeving goed bekijken. Wat een prachtig landschap. Lesotho is ontzettend mooi. Jammer dat we  hier maar een dagje zijn. Het land is een langer bezoek zeker de moeite waard.
De grensformaliteiten gingen weer zonder problemen of oponthoud en we waren al weer snel op weg naar het Mountain Zebra Park. Onderweg geluncht en nog wat boodschapjes gehaald. Op zondag zijn de winkels tot één uur open, we waren net op tijd.
Na een wat saaie tocht: rechte wegen, links en rechts hetzelfde landschap van wat dorre weilanden met vee, arriveren we om vier uur bij het park. Een mooi landschap, bestaande uit heuvels en bosjes.
We vinden een mooi plekje met wat schaduw. Hier kunnen we ons de komende twee dagen wel vermaken.
Het park heeft zelfs een klein winkeltje en een restaurant. Er is niet veel nodig om ons over te halen om daar te gaan eten. We reserveren een tafeltje voor zeven uur.

 

_7D_5558 _7D_5560 _7D_5570 _7D_5591 _7D_5611 _7D_5614 _7D_5615 _7D_5627 _7D_5638 _7D_5641 _MG_6601

Comments are closed.