Van Johannesburg naar Kaapstad

Maandag 12 oktober

We konden er vandaag een heerlijk rustig dagje van maken. Vanmiddag pas om vijf uur hadden we een game drive.
Het was maandag, dus er maar een wasdag van gemaakt. šŸ˜‰šŸ˜‰šŸ˜‰
Het was weer behoorlijk warm en er stond een aangenaam briesje. Ons wasje was dan ook binnen een uur droog.
Na een prima lunch een wandeling gemaakt. Eigenlijk was het te warm, maar we wilden toch even wat doen en vanaf het topje hadden we een prachtig uitzicht over het park. Het park is in 1937 opgezet om de kleine bergzebra te beschermen. Deze zebra was bijna uitgestorven. Nu is er een weer een behoorlijke wildstand. Niet alleen de Zebra heeft hier zijn huis, maar ook wildebeesten, gemsbokken, struisvogels en nog veel meer bijzondere dieren. Vooral de eland is hier interessant. Een heel ander beest dan onze Europese eland. Deze heeft een heel bijzondere hals, een soort vetkwab hangt onder zijn bek. Hij wappert daar mee om warmte weg te halen.
Tegen vieren terug bij de tent. Gauw opfrissen en dan met de jeep op game drive. Helaas zien we geen leeuwen en cheeta’s. Wel veel zebra’s, hartenbeesten, antilopen en kudu’s.
Jammer, maar het was een leuke tocht met onderweg een pauze met wijntjes, biertjes en ook nog versnaperingen. Zo luxe hadden we het nog nooit gehad.
Tegen zeven uur terug bij het restaurant waar we ons weer lekker lieten verwennen met een heerlijk voorgerecht van zalm en carpaccio van reebok. De tournedos waren heerlijk sappig en de wijntjes perfect.
Allemaal erg lekker en dat voor ā‚¬ 30,00 per stel.

 

_7D_5683 _7D_5707 _MG_6646 _MG_6653 _MG_6680 _MG_6696 _MG_6732 _MG_6755 _MG_6764

Comments are closed.