Van Johannesburg naar Kaapstad

Dinsdag 13 oktober

Vandaag weer op tijd eruit. Zes uur. We raken aan het ritme van vroeg opstaan gewend. We zijn al voor de wekker wakker. Maar we gaan ook vroeg naar bed. Gemiddeld liggen we om kwart over negen er ook al in.
Vandaag een rit van 430 km naar Tsitsikamma National Park. Een kustreservaat met prachtige bossen en rivieren die in zee uitkomen. Hier zijn nog oorspronkelijke oerbossen. Ook kun je hier aan de kust walvissen en dolfijnen zien.
We rijden weg in een heerlijk zonnetje. Maar al gaandeweg verdwijnt de zon en maakt plaats voor wolken en deze worden steeds donkerder. Het wordt ook kouder.
Richting de kust verandert het landschap van een dorre woestenij in een groene oase. Het is een prachtige kust met hoge rotsformaties. Als we in het park arriveren, is het zachtjes gaan miezeren. En het is behoorlijk koud geworden, pakweg 15 graden. Niet te geloven als je gisteren nog in een bloedje hete zon een wandeling hebt gemaakt. Niet erg aanlokkelijk om te kamperen als je alleen een daktentje hebt. Verder blijkt dat als we als we morgen met een boot de zee op willen, om walvissen te spotten, dat we dan nog een uurtje moeten rijden.
Lastig omdat we twee overnachtingen in het park hebben geboekt.
We besluiten om de camping om te boeken in een huisje. Maar dat gaat zo maar niet! Onze agent in Nederland heeft een camping geboekt voor twee dagen en geen huisje! 😥😥😥😥😥
Na heel veel gedoe, belt Eddy naar Nederland naar Out in Africa. Na drie telefoontjes heeft OiA het voor ons opgelost. Baaie dankie en kunnen we onze intrek nemen in ons guesthouse. Heerlijk huis met vier slaapkamers en twee badkamers! 😉😉😉😉
Het staat op een rotspunt met uitzicht op zee. Wat is dit een mooie plek. De huisjes liggen aan het eind van een baaitje met een klein winkeltje en een restaurant. Je hoort de golfen tegen de rotsen slaan. Vanavond maar lekker warm eten in het restaurant.

 

_7D_5714 _7D_5726 _7D_5729

Comments are closed.