Van Johannesburg naar Kaapstad

Woensdag 14 okt

Vandaag naar de Plettenberg bay. Daar willen we proberen om een boottocht te boeken.
We verwachtten dat het er erg druk zal zijn, maar hopen voor vandaag te kunnen boeken.
Tot onze grote verbazing zijn wij de enige vier die op walvistocht willen en de tocht gaat pas door bij 10 man! Dat ziet er niet erg waarschijnlijk uit.
We ontdekken een ander bureautje. Ook hier zijn we de eerste vier, maar zij vertrekken bij zes mensen. We overleggen en besluiten om te gaan. Mochten er geen twee mensen bijkomen, dan betalen we per stel een persoon extra. We zijn hier nu en willen deze kans toch aangrijpen. In St. Lucia hadden we de pech dat Β het niet doorging, dit willen we niet weer.
Het vertrek staat gepland om 12.00 uur, maar wat er ook kwam, geen bemanning. Dan wordt ons verteld dat we wel gaan maar een half uur later. Er mankeert iets aan de trekker, die de boot in zee moet trekken.
Eigenlijk was dat nog een geluk bij een ongeluk, want inmiddels meldden er zich nog twee personen en hoefden we uiteindelijk alleen maar voor ons zelf te betalen. 😍😍😍😍
Om één uur stapten we dan eindelijk aan boord. Wat een luxe zes man in een grote boot! Eerst vaarden we langs een geweldige kolonie zeerobben. Dit type was de enige, die hoog in de rotsen klauteren. Hoe is het mogelijk met hun manier van voortbewegen. Maar ze deden het! Waggel, de waggel, omhoog in de rotsen!
Er was ook een zeeolifant, zeer zeldzaam aan deze Afrikaanse kust.
Hij at de jonge zeerobben op. Hij hoefde daarvoor niet ver op jacht, de maaltijden lagen klaar op de rotsen.
Opeens zwommen er twee dolfijnen langs de boot. Maar ze waren zeer snel, voordat we hun snuitjes gezien hadden, waren ze ook al weer onder water! 😰😰😰
Toen begon het zoeken naar de walvissen. Even waren we bang dat we niets te zien zouden krijgen, maar opeens zagen we er eentje en even later twee heuse bultrugwalvissen. Wat een prachtig gezicht en helemaal toen we ook nog verrast werden op een duik met zijn staart boven water. Onze dag was helemaal goed!
Helemaal tevreden terug naar ons huisje. Het was ondertussen weer gaan miezeren en we waren Β echt heel koud geworden door onze twee uren op de koude zee. Wat waren we blij dat we lekker warm in een huisje zaten.
Vanavond lekker weer naar het restaurant! πŸ˜›πŸ˜›πŸ˜›πŸ˜›πŸ˜›

 

_7D_5730 _7D_5732 _7D_5786 _7D_5815 _7D_5836 _MG_6768 _MG_6802 _MG_6810 _MG_6818 _MG_6831 P1010388

3 Responses