Costa Rica

Dinsdag 2 januari

Vandaag weer verder. En meer zuidwaarts. We reizen naar het Carara Reservaat. Het gebied van de geelvleugelara’s. Vol verwachting klopt ons hart!

Deze willen we zo graag zien.

Maar eerst krijgen we vanaf Monteverde een prachtige weg over zand met een schitterend  panorama! Regelmatig stoppen we om foto’s te nemen. Het landschap is zo anders dan we tot nu toe gezien hebben. Het is kaler met overal kleine bergtoppen en in de verte zien we het water van het meer van Arenal glinsteren in de zon.

Het is op en top genieten.

Uiteindelijk dalen we af en komen we op de A1. Een gewone tweebaansweg en gigantisch druk.

Hier heb je wel vier paar ogen nodig.

We rijden verkeerd en moeten zien om te draaien. Maar het lukt en volgen onze reis over een zandweg naar de Cerro Lodge.

De bungalows liggen verspreid in een tuin en met het overkapte terras als centraal punt.

Onze kamers zijn nog niet klaar, maar geen probleem. Er is hier genoeg te zien. Vogels vliegen af en aan en er is dus genoeg te fotograferen.

We hebben een mooi ingerichte bungalow met een overkapt terras met een bankje en een houten tafel.

Henriette en ik hebben ons net geïnstalleerd op het prachtige terras of we horen enorme geluiden uit de bomen komen en we zien tientallen kapucijnapen door de tuin rennen. Met een hink-stap-sprong bereiken ze de voederplanken en grissen met gemak twee bananen weg, huppelen dan naar een boom om vervolgens van hun diner te gaan genieten.

We zijn net weer met ons verslag bezig of we horen gekrijs, dat zijn papegaaien, roept Henriette.

We rennen als een gek naar het centrale terras en we zien vier prachtige geelvleugelara’s.

Ze zitten op een voederplank pitjes te eten. Wat fijn dat we ze zien, want ze komen nog maar in twee gebieden voor en onder ander het Carara gebied waar we nu zitten. Maar we kunnen ze hier bij de lodge fotograferen. Geweldig!

Onze dag kan niet meer stuk!

Onze lodge is eenvoudig. Om zes uur is er een buffet. Je kunt een soepje nemen en je hebt keus uit vis en kip. Er is nog penne en rijst en wat groenten.

Maar het smaakt uitstekend en we worden ook nog verrast met een toetje, ijs met cake en ananas.

Het wijntje drinken we verder op ons eigen terras bij de bungalow, want de keuken is om 20.00 uur dicht gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *